Historia

Sinitaivas on vuonna 2007 perustettu yhtye, jonka ura sai vauhdikkaan alun Viihdyttäjä 2007 -kilpailun voiton myötä. Yhtye kiinnitettiin Kesäillan valssi -ohjelman kiertuebändiksi.
Bändi on tuttu näky keikkapaikoilla ympäri Suomen. Sinitaivas on tehnyt parhaimmillaan 200 esiintymistä vuodessa. Sinitaivas on yksi maamme suosituimmista tanssiorkestereista.

Sinitaivaan tavaramerkkeihin kuuluvat monipuolinen ohjelmisto ja iloinen meininki lavalla. Sinitaivas on saanut tunnustusta etenkin suomalaisten tanssiharrastajien suosikkibändinä ja yhtye on palkittu mm. Vuoden Tanssittaja sekä Vuoden Tanssittajatulokas -palkinnolla. Lisää tunnustusta on satanut radiotoimittajien taholta, sillä Sinitaivaan kaksi jälkimmäistä pitkäsoittoa ovat saaneet Kuukauden levy -palkinnon sekä Totta ja kaunista -levyltä löytyvä kappale Kun kellohame heilahtaa valittiin vuonna 2011 Vuoden Tanssihitiksi.

Illan aikana lavalla nähdään myös melkoinen määrä soittimia. Perussoitinten lisäksi voidaan kuulla rytmejä aina monipuolisista lyömäsoittimista haitarin kautta puhallinsoittimiin sekä mandoliiniin. Tämä on omiaan luomaan bändiin monipuolista ja tuoretta soundimaailmaa, jota nykyisellään voidaan kuulla niin tanssilavoilla ja ravintoloissa kuin laivoilla. Yhtyeen ohjelmisto palvelee tietysti joka ilta paikalle saapunutta yleisöä, jolloin tanssipaikoilla kuullaan enemmän perinteistä tanssittavaa ohjelmistoa, kun taas ravintolaolosuhteissa bändi saattaa soittaa helposti vaikkapa parin tunnin bilekeikan.

Vuonna 2013 Sinitaivas siirtyi Warner Music Finlandin riveihin ja ensimmäinen Warnerin julkaisema albumi “Laitan likoon kaiken” ilmestyi 25.4.2014.

Yhtyeen neljännen levyn on tuottanut Mika Toivanen ja takana on nimekäs biisintekijäjoukko, muun muassa Esa Nieminen, Tommi Kalenius ja Johanna Vuoksenmaa.  Levyltä on julkaistu singleinä kappaleet “Sääret”, “Vastasyntyneet” ja “Miljoonan markan pakarat”.

Kesällä 2014 Sinitaivas oli jälleen yksi Iskelmäfestivaalin esiintyjistä.

Sinitaivas on julkaissut neljä albumia ja uusin niistä julkaistiin 25.4.2014

SINITAIVAS YHTYEEN JÄSENET:

Juha-Matti Ahola – rummut, laulu
Jukka Lehtimäki – koskettimet, haitari, laulu
Jarno Pasma – basso, laulu
Elias Marjomäki – kitarat, mandoliini, laulu
Jyri Laitila – puupuhaltimet, perkussiot
Tommi Jalo – vaskipuhaltimet, perkussiot